Home Visited Countries ISRAEL

ISRAEL

written by Inesa Foltea August 27, 2019

Vizita la Acra (in ebraica Akko, in trecut Antiochia), este o călătorie interesantă și o experiența unica, orașul vechi fiind declarat in anul 2001 sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Timp de sute de ani, Acra a fost considerat cheia controlului Palestinei, iar între anii 1191 și 1291 a fost capitala Regatului Cruciat al Ierusalimului. Din aceasta perioada datează și Cetatea construită de către Ordinul Cavalerilor Ospitalieri, deveniți mai târziu Cavalerii de Malta.

 

Biserica catolica “Buna-Vestire”, in incinta căreia se afla casa in care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavril ca îl va naște pe Isus

Biserica Ortodoxa Sf. Gavril, aflată în apropierea casei Fecioarei Maria. Biserica a fost pictată de frații Moroșan, pictori renumiți din zona Sucevei, in anul 1977.

Astăzi a fost o zi plină. Am parcurs pe jos drumul lui Isus Hristos, după Judecata sa, pe via Dolorosa, vizitând toate cele 14 opriri, căderi ale Mântuitorului in chinurile sale, pana la Biserica Sf. Învieri și ne-am închinat în Biserica Sf. Mormânt. Ierusalim, Israel.

#Muntele Sionului # Biserica Adormirii Maicii Domnului #Foisorul “Cina cea de Taina” # cât de curat și luminat te simți să știi că treci pe același Drum pe care a pășit Mântuitorul nostru….

Mormântul Sfântului Prooroc și Psalmist David și Zidul Plângerii. Acesta este un vestigiu al zidului antic care înconjura curtea Templului iudeu din Ierusalim și după distrugerea acestuia, este considerat principalul loc sacru al iudaismului. Vreme de secole a fost un loc de rugăciune și a devenit principalul loc de perelinaj pentru evrei. Cea mai veche menționare despre atașamentul evreilor fata de zid datând din sec. al IV-lea.

# Betleem #Israel #Biserica Ortodoxa a Nașterii Domnului, ce adăpostește Peștera in care s-a născut Domnul Isus Hristos și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Apărătoarea Betlhleemului”. La mică distanță se afla Grota Laptelui, unde, potrivit tradiției s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la înger sa fuga in Egipt.

#Muntele Măslinilor Eleon, Grădina Ghetsmani, Biserica Națiunilor, Biserica Mormântului Maicii Domnului, icoana Adormirii Maicii Domnului, Ierusalim, Israel.

#Dead Sea #Israel #asiatours 

0 comment
    | 

You may also like

Leave a Comment