Home Scientific Work

Scientific Work

Masă rotundă
Impozitarea muncii prestate de traducătorii și interpreții autorizați:
aspecte constrângătoare ale legislației actuale

AGENDA PROPUSĂ

În contextual intrării în vigoare a Legii nr. 281 din 16.12.2016 cu privire la modificarea și completarea unor acte legislative, referitoare la impozitarea veniturilor persoanelor ce-și desfășoară activitatea în sectorul justiției – traducători /interpreți – conform prevederilor art. 69/1-69/5, Cod Fiscal – impozitarea veniturilor la cota de 18 %, precum și multitudinea de întrebări cu care se confruntă traducătorii /interpreții autorizați propunem dezbaterea următoarelor subiecte:

  1. Înregistrarea din punct de vedere financiar a traducerilor/interpretărilor în Registrul de evidență a activității interpretului și traducătorului ca persoană fizică, liber profesionist.
  2. Înregistrarea din punct de vedere financiar a traducerilor/interpretărilor în Registrul de evidență a activității interpretului și traducătorului ca persoană angajată, salariat în cadrul unui birou de traduceri.
  3. Calcularea cifrei de afaceri, a cheltuielilor, a impozitului de 18%. Specificarea cheltuielilor deductibile și non-deductibile pentru traducătorul /interpretul autorizat.
  4. Prezentarea rapoartelor pe venit. Tipurile de rapoarte pentru traducătorii /interpreții autorizați. Mostrele de prezentare a rapoartelor. Perioada de raportare. Sancțiunile pentru prezentarea eronată sau neprezentarea rapoartelor.
  5. Lansarea paginii Facebook U.T.A. și trasarea direcțiilor de colaborare a conducerii U.T.A. cu membrii asociației și ministerele de resort.
  |